Incasso
Incasso
Geef uw cashflow een stimulans, met een incassopilot bij L&T Finance.

Minnelijke incasso

L&T Finance onderneemt direct actie!

Als wij uw incassotraject verzorgen, komt L&T Finance na ontvangst van uw vordering binnen 24 uur in actie en nemen direct contact op met uw debiteur. Ons doel is altijd om de vordering succesvol af te handelen zonder juridische maatregelen. Dit voorkomt juridische kosten voor u en uw debiteur. Hiermee behalen wij een hoog slagingspercentage. Doordat wij direct in actie komen beperken wij de doorlooptijden aanzienlijk en vergroten hierbij de kans op succes.

Communicatie met uw debiteur

Tijdens het minnelijke traject onderhouden wij regelmatig contact met uw debiteur. Dit doen wij door middel van brieven, e-mail, telefoon en SMS. Verder gaan wij, indien noodzakelijk, persoonlijk bij uw debiteur langs. Onze aanpak is altijd gericht op het behoud van uw klant.

Maatwerk

In Nederland hebben we veel verschillende bedrijven met hun eigen werkwijze en benadering van hun debiteuren. Hierdoor kennen wij geen standaardprocessen, maar leveren wij altijd maatwerk die bij bij uw onderneming past. Het inrichten van het incassoproces doen wij, rekening houdend met de specifieke wensen die u aangeeft.

Inzicht in en transparantie bij vordering(en)

Wij bieden zowel voor u als uw debiteur volledig inzicht in de vordering(en). Uw debiteur kan via L&T Online in onze beveiligde omgeving inloggen en zien hoe zijn schuldbedrag is opgebouwd. Ook kan hij via L&T Online berichten achterlaten, een betalingsregeling treffen en documenten uploaden. Dit bevordert een snellere betaling.

 

Via 'Online vordering indienen' heeft u als opdrachtgever ook volledig inzicht in de overgedragen vordering(en). U kunt zelfs op detail niveau per vordering de voortgang bekijken. Verder is het mogelijk om per vordering notities achter te laten.

Juridische stappen

L&T Finance zal alle inspanningen leveren om te voorkomen dat er juridische stappen ondernomen moeten worden. Toch lukt het ons ons niet altijd om de vordering(en) in het minnelijke traject te incasseren. Wij kunnen u adviseren over het wel of niet opstarten van een gerechtelijke procedure.

BULK INCASSO

L&T Finance is gespecialiseerd in bulkverwerking van incasso-opdrachten. Wij hebben onze systemen en processen zo ingericht dat wij op snelle, efficiënte en goedkope wijze uw vorderingen kunnen verwerken. Hierdoor wordt het voor u rendabel om ook relatief kleine vorderingen aan ons uit te besteden. Heeft u gemiddeld meer dan 50 incasso-opdrachten per jaar, dan zijn afwijkende prijsafspraken mogelijk.

Wilt u hier meer over weten verzoeken wij u contact met ons op te nemen.