Nieuws
Nieuws
L&T Finance houdt u op de hoogte van het laatste nieuws

Kwart Nederlanders houdt meer contanten in huis

Zo'n 27 procent van de Nederlanders heeft gehoor gegeven aan de oproep van het Nibud om voldoende contant geld in huis te halen.

 

Het instituut voor budgetvoorlichting adviseerde consumenten in april om voldoende cash achter de hand te hebben in verband met de vele cyberaanvallen op banken.

 

Uit onderzoek van van mediabureau Mediaxplain onder duizend Nederlanders blijkt woensdag dat van de ondervraagden 18 procent nu meer cash in huis houdt. De andere 9 procent deed dat voor korte tijd, maar heeft het geld inmiddels weer uitgegeven.

 

Nibud adviseert een bedrag voor twee dagen boodschappen in huis te hebben, omdat consumenten steeds afhankelijker zijn van 'plastic geld'. 

 

"Zeker jongeren vergeten nog al eens contanten op zak of in huis te hebben. Dat kan lastig zijn, als je bijvoorbeeld je pasje even niet kunt vinden, of als normaal betalingsverkeer door storingen niet meer mogelijk is”, waarschuwt Nibud-directeur Gerjoke Wilmink.

 

Geen invloed

Voor de meeste ondervraagden, zo'n 83 procent, hebben de cyberaanvallen geen invloed gehad op het koop- en betalingsgedrag. Zo'n 6 procent van de ondervraagden stelde online aankopen uit en 5 procent liet boodschappen in een winkel liggen.

 

Deelnemers aan het onderzoek werd ook gevraagd hoe tevreden zij zijn over de communicatie van de banken rondom de storingen en cyberaanvallen.

 

Zij geven de banken daarvoor gemiddeld een 5,9. Het merendeel van de ondervraagden, 67 procent, wordt het liefst via email op de hoogte gehouden over storingen.

 

Bron: www.nu.nl

Ernst Admiraal New Media directeur
'Incasso's van L&T Finance zijn altijd gericht op het behoud van onze klanten.'
Bekijk alle referenties