Nieuws
Nieuws
L&T Finance houdt u op de hoogte van het laatste nieuws

Strengere selectie bij schuldhulpverlening

Schuldenaars komen niet direct meer in aanmerking voor schuldhulpverlening.

 

Mensen met problemen bij wie het geen zin heeft om hen schuldenvrij te maken, worden eerst naar een maatschappelijk werker of psycholoog gestuurd, schrijft de Volkskrant vrijdag.

 

Het gaat om schuldenaren die verslaafd zijn, relatieproblemen hebben of in een sociale omgeving zitten die het oplossen van schulden tegenwerkt. Die mensen moeten eerst hun problemen op te lossen om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening.

 

De achterliggende problemen worden door gemeenten geïnventariseerd door een vragenlijst of een gesprek. In Eindhoven, Groningen en Almere wordt daar al mee getest. Andere gemeenten gaan daar in het najaar ook mee aan de slag.

 

Bedenkingen

De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) heeft bedenkingen bij het invoeren van de strengere selectiemethode. De branchevereniging vreest dat de schulden van klanten verder opstapelen als ze eerst aan hun gedrag moeten werken.

 

"Deze aanpak moet geen drempel worden om naar de schuldhulpverlening te stappen", zegt voorzitter Joke de Kock daarover in de krant.

 

Bron: www.nu.nl

Eef M. Treurniet Nicolaas directeur
'Dankzij L&T Finance houden wij onze cashflow maandelijks op orde!'
Bekijk alle referenties