Nieuws
Nieuws
L&T Finance houdt u op de hoogte van het laatste nieuws

Veel Nederlanders bezuinigen

In het afgelopen jaar heeft 70 procent van de Nederlanders bezuinigd op kosten om alles financieel rond te krijgen. Het percentage mensen die bezuinigen was nog nooit zo hoog.

 

Dit blijkt maandag uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

 

Volgens het instituut hebben huishoudens in Nederland het zwaar, door de aanhoudende economische crisis in combinatie met bezuinigingen van de overheid.

 

"Overal wordt geld gesprokkeld, allerlei bezuinigingsstrategieën worden gebruikt", aldus het instituut. De helft van de mensen die bezuinigen heeft volgens het onderzoek bovendien het gevoel niet meer te kunnen bezuinigen dan nu al gebeurt.

 

Koopkrachtverlies

Volgens het Nibud is dit begrijpelijk, aangezien de meeste Nederlanders al voor het vierde jaar op rij met koopkrachtverlies te maken hebben.

 

Uit het onderzoek blijkt dat niet alleen de laagste inkomens moeten korten. Zo'n 60 procent van de huishoudens met een boven modaal inkomen (boven 3200 euro per maand) bezuinigt.

 

Nederlandse huishoudens bezuinigen op artikelen zoals televisie en computers, op uitgaan, uit eten gaan, vakantie en tijdschriften- en krantenabonnementen. Ook de auto wegdoen is een belangrijke bezuinigingsmaatregel, dit geldt voor 9 procent van de ondervraagde huishoudens.

 

Bron: www.nu.nl

Mike Cordewener
'L&T Finance is op rechtsbijstand onze partner!'
Bekijk alle referenties