Over ons
Over ons
ook Als het reeds 5 voor 12 is, levert L&T Finance altijd de beste kwaliteit voor onze klanten.

Onze aanpak

L&T Finance helpt bij een betere cashflow

De werkzaamheden van L&T Finance zijn er op gericht om achterstallige betalingen zo snel en doeltreffend mogelijk voor u te incasseren. Hierbij hanteren wij de volgende methode. Bij de eerste sommatie, die wij per brief of e-mail, naar uw debiteur versturen, wordt de debiteur naast de hoofdsom en rente, ook de incassokosten in rekening gebracht. Tevens wordt bij deze gelegenheid aangegeven dat, indien de debiteur in gebreke blijft tijdig en volledig te betalen, gerechtelijke stappen zullen worden ondernomen.

Na eerste sommatie geen betaling ontvangen?

Indien wij na de eerste sommatie geen betaling of reactie van de debiteur hebben ontvangen, zullen wij de debiteur schriftelijk aangeven dat hij/zij in gebreke is gebleven. Gelijktijdig delen wij de debiteur mee dat de vordering is overgedragen naar onze juridische afdeling, ter incassering in rechte. Wij geven de debiteur bij deze gelegenheid voor de laatste maal de mogelijkheid om tot betaling over te gaan. Verder zullen wij telefonisch contact met de debiteur opnemen om deze de ernst van de situatie aan te geven met het verzoek zo snel mogelijk te betalen.

Concept-dagvaarding wordt opgesteld

Indien debiteur hierna nog steeds in gebreke is, zal onze juridische afdeling de zaak overnemen en wordt een concept-dagvaarding opgesteld en naar debiteur verzonden. Een gerechtelijke procedure is voor debiteur dan zeer tastbaar geworden. Hij ziet immers in dat het voor ons nog maar een kleine stap is via betekening van deze dagvaarding de zaak daadwerkelijk voor de rechter te brengen. Ook na het versturen van de concept-dagvaarding zullen wij telefonisch contact met uw debiteur opnemen.

Na de concept-dagvaarding sturen wij nog een vervolgbrief en een laatste waarschuwing en nemen wij wederom telefonisch contact met uw debiteur op.

Met uw toestemming wordt het gerechtelijke traject opgestart

Als het minnelijke traject niets heeft opgeleverd zullen wij, alleen met uw uitdrukkelijke toestemming, tot een gerechtelijke procedure overgaan. Wij vinden hierbij 2 voorwaarden belangrijk: 1. er moet een gerede kans zijn dat de vordering door de rechter wordt toegewezen en 2. de debiteur moet wel voldoende verhaal bieden om het vonnis op succesvolle wij ten uitvoer te kunnen brengen. Als aan voorgaande voorwaarden is voldaan en u heeft uw akkoord gegeven zullen wij de dagvaarding uitbrengen.

Nieuws
10
jun

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher (Sociale...

Lees meer >
Bekijk hier alle nieuwsberichten >
Jasper Fijn
'Zowel voor juridische diensten als incasso kunnen we bij L&T Finance terecht'
Bekijk alle referenties